Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Talian Penting 03-2147 9000 | webmaster@dbp.gov.my |     
   
   
Laman Web Rasmi
Dewan Bahasa dan Pustaka                           

                                                                                                                                                                                             Soalan Lazim      Hubungi Kami      Aduan dan Maklum Balas       Peta laman

Pustaka Digital

 

Portal Pustaka Digital Dewan Bahasa dan Pustaka : Wadah Kepustakaan Melayu merupakan pusat sehenti digital bagi pengurusan maklumat kepustakaan Melayu pelbagai bahan termasuklah buku, majalah, artikel akhbar, audiovisual, gambar foto, buku laporan tahunan Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP), manuskrip, litograf dan sebagainya yang berada dalam koleksi Pusat Dokumentasi Melayu (PDM). Portal ini dibangunkan pada tahun 2007 dan penambahbaikan dilaksanakan secara berterusan dan berperingkat dari semasa ke semasa. Kesemua koleksi kepustakaan Melayu yang telah didigital akan dimuat naik ke portal Pustaka Digital. Pengguna yang melayari portal ini akan dapat mengakses data katalog semua koleksi di PDM dan bagi data yang mempunyai imej digital, imej tersebut akan dipaparkan bersama-sama dengan data katalog. Akses kepada dokumen maya ini memberi ruang kepada pengguna melihat bahan asal tanpa perlu datang ke perpustakaan. Hanya dengan sekali pendaftaran dan yuran keahlian yang berpatutan segala maklumat boleh diakses tanpa sempadan jarak dan waktu.

 

    Cara Penggunaan:

    Sila masukkan sebarang kata di ruangan kata carian

    Sila ke Pustaka Digital

 

 

 

 

 

 


Kemaskini pada 2017-01-25 15:17:03 daripada Pentadbir Sistem

  •  
  • Print
  • Email this page

Penggunaan laman web rasmi Dewan Bahasa dan Pustaka tertakluk pada Garis Panduan Portal myGovernment dan Laman Web/Portal Agensi-agensi Sektor Awam Paparan terbaik Internet Explorer 9.0 ke atas atau Google Chrome, resolusi 1024 x 768 pixel.